Home
Wij over onszelf
programma 2022
Fotoalbum
muzikanten
Albums
Contact
Inloggen Cloud


Het mannenkoor De Tippezangers, opgericht 12 februari 1987, is ontstaan aan de toog van toenmalig stamcafé De Tippe in Hierden. En wat begonnen is met meezingen aan de bar, is uitgegroeid tot een koor dat streeft naar kwaliteit en een eigen geluid.

 

Het koor bestaat uit ca. 30 zangers en een begeleidingsorkest van 8 muzikanten, dit allemaal onder leiding van de enthousiaste dirigente Liesbeth Kleijer

Ook beschikken De Tippezangers over een eigen professionele geluidsinstallatie.

 

Het repertoire bestaat voornamelijk uit Nederlandstalige liedjes uit de jaren 50 -60 en oud Hollandse liedjes. Lekker in het gehoor liggend en vaak op eigen wijze gearrangeerd.

 

In 2007 werd er door De Tippezangers, in het kader van het 20 jarig bestaan, met succes een CD uitgebracht.

2012 was het jubileumjaar waarin wederom een met succes een CD is uitgebracht.

Verder heeft het koor in haar relatief korte bestaan een rijke historie opgebouwd met vele hoogtepunten. Zo zijn er de jaarlijkse uitvoeringen in een elk jaar weer vol Dorpshuis en de Hierdense Boerenmarkt. Ook elders op Sleepbootdagen, Visserijdagen ,oogstfeesten en bruiloften en partijen  zijn De Tippezangers van de partij. In Bejaardentehuizen, Sonnevanck en andere  Zorginstellingen wordt jaarlijks een optreden door het koor verzorgd.

De Harderwijkse zusterstad Znojmo is maar liefst drie maal door De Tippezangers bezocht en er zijn optredens verzorgd met plaatselijke muziek en dansgroepen, waaruit langdurige contacten zijn ontstaan.

 

Bovenal blijven Tippezangers een echte vriendenclub en staat gezelligheid voorop.

 

We repeteren iedere donderdagavond van 20.30 uur tot 22.00 uur in het Dorpshuis aan de Dorpshuisweg 9 te Hierden.


Nieuwe leden zijn van harte welkom, kom gerust op donderdagavond eens kijken en vooral luisteren hoe het er bij ons aan toe gaat. 


Het bestuur: Jan Teunissen Voorzitter

Wim Vrijenhoek Penningmeester
Arie van der Meijden Secretaris
 

 

Muziekcommissie:  Aalt Boonen

                            Henk Timmer 

                            Liesbeth Kleijer